Smrekomaz

Smrekomaz je registrirano mazilo in je izdelano v skladu z načeli dobre proizvodne prakse.

Smrekovo mazilo Smrekomaz je namenjeno tako domači kot profesionalni uporabi. Preizkusile so ga vse starostne skupine, najbolj pa je pogosta uporaba pri otrocih in starejših ljudeh.

Smrekomaz uporabljajo v centru za masažo ter sprostitve telesa in v salonu za refleksno masažo stopal. Brezplačne vzorce je trenutno možno prevzeti v studiu Enost (Horjul). Vzorci hitro potujejo po Sloveniji in bodo kmalu na voljo tudi v drugih regijah.

Smrekomaz-50ml-avgust-2020

SMREKOMAZ

Naravno smrekovo mazilo Smrekomaz sestavljajo štiri sestavine: smola smreke, kokosovo olje, olivno olje in čebelji vosek. Smrekomaz je registriran in izdelan v skladu z načeli dobre proizvodne prakse.

Mazilo je polnjeno v PET lončke dimenzij 50 ml in 100 ml. Embalaža zavzame malo prostora v vsaki torbici ali kovčku. Aluminijast navojni pokrov omogoča preprosto uporabo mazila za otroške, ženske ali moške roke. 

Smola smreke

Smreka (Picea abies) je ena izmed najštevilčnejših drevesnih vrst pri nas, saj obsega približno 32 % naših gozdov, raste pa lahko do 500 let.

Zapisi o zdravilnih učinkih smole smreke in metodah uporabe segajo v čas Hipokrata. Smrekova smola ni posrečen naziv, saj prinaša obilico potrjenih in preverjenih zdravilnih učinkov.

Zdravilne učinke smrekove smole poznajo naši dedki in babice, ki so smrekovo mazilo pripravljali sami. Niso ga uporabljali le zase, z njim so zdravili tudi živino. Tinkturo iz smrekove smole so včasih uporabljali tudi za lajšanje bolečnin prebavil in prebavnega trakta.

Smrekomaz-smola-smreka-smrekovo-mazilo-spruce-balm
smrekomaz-soncne-opekline
Smrekomaz-mehanske-opekline
Smrekomaz-soncne-opekline

Opekline

Poletno rajanje v družbi sončnih žarkov in domačega bazena hitro pustijo svoj pečat. Koža hitro pordi in postane občutljiva na dotik.

Kožo smo namazali s  Smrekomazom enkrat po tuširanju in enkrat pred spanjem. Na prvi sliki je prikazano nočno delovanje Smrekomaza. Koža zjutraj ni bila več rdeče barve, opekline so se pomirile. 

Smrekomaz lahko uporabimo tudi za lašanje posledic opeklin, ki nastanejo ob stiku z vročimi tekočinami v domači kuhinji ali na delovnem mestu.

Na zadnji sliki so prikazane sončne opekline, ki so nastale zaradi prekomernega sončenja.  V treh dneh uporabe Smrekomaza se je koža spet normalizirala.

Odrgnine

Poletno rajanje v kratkih rokavih in v kratkih hlačah hitro pričara kakšno odrgnino. Rano namažemo s Smrekomazom, ki s svojim delovanjem upočasni krvavitev in v roku 24 ur naredi zaščitni sloj na koži (hrasto). Smola smreke ima izreden antibakterijski učinek, saj zavira rast gliv, mikrobov in deluje protivnetno. S svojim delovanjem spodbuja krvni obtok.

Smrekomaz-smrekovo-mazilo-spruce-balm-4
Smrekomaz-pik-komarja

Piki in ugrizi žuželk

Poleg sonca in veselja nam poletje pripelje tudi komarje, različne mušice,  ose in čebele. Njihovi ugrizi hitro pustijo na otroški koži burne kožne reakcije (vnetje, otrdelost in srbečica). S pomočjo Smrekomaza ublažimo kožne reakcije in pospešimo naravno obnovo kože, ki ima podplutbe, ture in podobne kožne težave.

Na sliki so vidni piki komarjev in reakcije otroške kože, ki smo jih ublažili z nekajkratnim nanosom Smrekomaza.

Klopi

Za odstranjevanje klopov uporabljam kombinacijo eteričnega olje poprove mete in Smrekomaza. Klopa je možno hitro odstraniti in brez poškodb. Za regeneracijo mesta ugriza priporočam nanos Smrekomaza enkrat do dvakrat dnevno. Tako zmanjšamo srbečico in pordelost mesta ugriza. Na sliki je vidno mesto ugriza klopa isti dan in naslednji dan.

Smrekomaz-klop-odstranitev

Lajšanje posledic

Smrekomaz zelo dobro deluje na mestih bolečih mišic, sklepov in zvinih. Uporabljamo ga tudi za masažo celotnega telesa. Lajša pa tudi posledice artritisa in krčnih žil.Prehlad in kašelj

Protivnetno delovanje in prijeten vonj eteričnega olja smreke uporabimo tudi kadar smo prehlajeni, kašljamo, imamo vneto grlo in sinuse, bolečine v prsih ali astmo (mazilo nanesemo na vrat in prsa).

Smrekomaz-100ml-in-50-ml-odprto
Smrekomaz-nega-stopal-smrekovo-mazilo

Nega stopal

Smrekomaz je naravno smrekovo mazilo, ki vsebuje štiri naravne sestavine: smola smreke, čebelji vosek, olivno olje in kokosovo olje. Zaradi sestave in teksture je primeren tudi za nego nog sladokrnega bolnika, ki potrebujejo posebno pozornost. Smrekomaz je razvit s pomočjo izkušene ekipe, ki ga uporablja pri svojem delu v salonu za refleksno masažo stopal.

sl_SISlovenščina