Večletne raziskave in testiranja

Smrekovo mazilo Smrekomaz je namenjeno tako domači kot profesionalni uporabi. Preizkusile so ga vse starostne skupine, najbolj pogosta pa je uporaba pri mladih in starejših ljudeh.

Smrekomaz uporabljajo v centru za masažo ter sprostitve telesa Enost in salonu za refleksno masažo stopal, krog zadovoljnih uporabnikov pa se vztrajno veča.

Smrekomaz-smrekovo mazilo-spruce-balm-fichte-salbe

Naravno. Ročno. Slovensko.

Naravno smrekovo mazilo Smrekomaz sestavljajo štiri sestavine: smola smreke, sončnično olje, olivno olje in čebelji vosek. Smrekomaz je registriran in izdelan v skladu z načeli dobre proizvodne prakse. Vsak lonček je napolnjen in prečiščen ročno, ne gre za serijsko proizvodnjo. 

Mazilo je polnjeno v steklene lončke. Embalaža zavzame malo prostora v vsaki torbici ali kovčku. Velikost navojnega pokrova omogoča preprosto uporabo mazila za otroške, ženske ali moške roke. Prazna steklena embalaža je povratna.

SMOLA SMREKE

Smreka (Picea abies) je ena izmed najštevilčnejših drevesnih vrst pri nas, saj po navedbah Zavoda za gozdove obsega približno 32 % naših gozdov, raste pa lahko do 500 let.

Zapisi o zdravilnih učinkih smole smreke in metodah uporabe segajo v čas Hipokrata. Smrekova smola ni posrečen naziv, saj prinaša obilico potrjenih in preverjenih zdravilnih učinkov.

Smrekova smola ima klinično dokazan antibakterijski učinek (POVEZAVA). Zavira rast gliv, mikrobov, ekcemov in deluje protivnetno (POVEZAVA).

Smrekomaz-smola-smreka-smrekovo-mazilo-spruce-balm

Opekline

Prvi pomladni sončni žarki na zimskem tonu naše kože hitro pustijo svoj pečat. Koža postane rdeča in občutljiva na dotik. Podobno nastane pri opeklinah, ki nastanejo na delovnem mestu ali v domači kuhinji.

Smola smreke deluje protivnetno (POVEZAVA), kar v kombinaciji z ostalimi sestavinami smrekovega mazila Smrekomaz pripomore k hitrejšim procesom naravne obnove kože.

Smrekomaz-naravno-smrekovo-mazilonatural-spruce-balm-fichtensalbe-abete-unguento-naturale-5

Odrgnine in poškodbe

Različni vremenski vplivi in vsakodnevno razkuževanje izsuši kožo. Razpoke, odrgnine in manjše rane namažemo s smrekovim mazilom Smrekomaz, ki s svojimi sestavinami in njihovim delovanjem pomaga pri naravnih procesih obnove kože.  

Smrekomaz-naravno-smrekovo-mazilonatural-spruce-balm-fichtensalbe

Piki in ugrizi žuželk

Poleg sonca in veselja nam poletje pripelje tudi komarje, različne mušice,  ose, čebele, kobilice, pajke in klope. Njihovi ugrizi na naši koži hitro pustijo burne reakcije (vnetje, otrdelost in srbečica). Smrekomaz v kombinaciji s svojimi sestavinami spodbudi naravne procese obnove kože. 

Klopi

Za odstranjevanje klopov je zanimiva kombinacija eteričnega olja poprove mete in Smrekomaza. Klopa je možno hitro odstraniti in brez poškodb. Za nego mesta ugriza priporočamo večkratni nanos Smrekomaza, vsaj dvakrat dnevno. Tako zmanjšamo srbečico in pordelost mesta ugriza. 

Smrekomaz-naravno-smrekovo-mazilonatural-spruce-balm-fichtensalbe-abete-unguento-naturale-1

Mišice in sklepi

Smrekomaz zelo dobro deluje na mestih mišic, sklepov in zvinov. Uporabljamo ga tudi za masažo celotnega telesa. Prijetno delovanje Smrekomaza so uporabniki potrdili tudi pri sindromu nemirnih nog, artritisu in krčnih žilah.

Smrekomaz-40ml

Prehlad in kašelj

Protivnetno delovanje in prijeten vonj eteričnega olja smreke uporabimo tudi kadar smo prehlajeni, kašljamo, imamo vneto grlo in sinuse, bolečine v prsih ali astmo (mazilo nanesemo na vrat in prsa).

Nega stopal

Smrekomaz je naravno smrekovo mazilo, ki vsebuje štiri sestavine: smolo smreke, sončnično olje, olivno olje in čebelji vosek. Zaradi sestave in teksture je primeren tudi za nego nog sladokrnega bolnika, ki potrebuje posebno pozornost. Smrekomaz je razvit s pomočjo izkušene ekipe, ki ga uporablja pri svojem delu v salonu za refleksno masažo stopal.

Smrekomaz-naravno-smrekovo-mazilo-natural-spruce-balm
sl_SISlovenian