SMREKOVO MAZILO

Smrekovo mazilo Smrekomaz je certificirano in večkrat nagrajeno slovensko mazilo iz smole smreke, izpopolnjeno na podlagi večletnih raziskav.

Smrekova smola

Zapisi o zdravilnih učinkih smole smreke in metodah uporabe segajo v čas Hipokrata. Smrekova smola ščiti smreko pred izsušitvijo in ji pomaga zaceliti poškodovan del debla ali veje. Smole iglavcev so mešanica diterpenskih organskih karboksilnih kislin in eteričnega olja. Smola nastaja v smolnih žlezah v drevesu. Zaceli poškodbe na deblu drevesa in podobno naredi s poškodbami naše kože.

Razvoj

Smrekomaz je nastal na podlagi lastnih večletnih raziskav v sodelovanju z izkušeno ekipo in testnimi uporabniki različnih starostnih skupin. Teksturo Smrekomaza smo zasnovali v sodelovanju s centrom za masaže in sprostitvene tehnike ter na podlagi mnenj zadovoljnih uporabnikov. Ne vsebuje barvil in dodatkov. Ob upoštevanju okoljskega vidika smo pripravili tudi povratno stekleno embalažo.

Vsebina

Smola smreke, sončnično olje, olivno olje in čebelji vosek. Sončnično olje je bogato z vitamini A, C, D in E in ne maši kožnih por. Olivno olje je nepogrešljiv del zdrave prehrane in izdelkov za osebno nego. Čebelji vosek poskrbi za čvrstejšo teksturo mazila, ima pa tudi kar nekaj zdravilnih lastnosti. Življenjska doba mazil se podaljšuje s shranjevanjem v hladilniku, ni pa nujno potrebno. Direktna sončna svetloba mazilo stopi.

SMREKOVO MAZILO SMREKOMAZ

Smrekova smola je zmes trdnejše strukture, ki je topna v olju in vsebuje eterično olje ter veliko smolnih kislin.

Zapisi o zdravilnih učinkih smole smreke in metodah uporabe segajo daleč v preteklost. V večini so jo uporabljali za kožne bolezni in poškodbe – celjenje ran, vnetij, gnojnih in glivičnih razjed, opeklin, odrgnin, nego podplutb, turov in podobnih kožnih težav.

Glavna in edinstvena sestavina Smrekomaza je smola smreke, ki jo lahko nabiramo skozi celo leto.

Smolo smreke nabiramo s pomočjo lesene palčke, da ne poškodujemo drevo.  Veliko smrek ima poškodbe iz takšnih ali drugačnih razlogov (spravilo lesa, podlubniki, žolne ipd.). 

Mazilo je polnjeno v povratne steklene lončke dimenzij 40 ml. 

Smrekovo mazilo nanašamo na kožo v tankem sloju, po potrebi nadaljujemo z debelejšimi sloji (opekline, žulji, preležanine, rane, modrice). Ob redni uporabi in nanosu Smrekomaza se povečujejo učinki njegovih sestavin. Če se pojavi srbečica, prenehaj z uporabo (možnost alergijskih reakcij).

Smrekomaz ni produkt serijske proizvodnje in je nagrajen z oznako “Medvedu prijazno“.

Vsebina vsakega lončka je pripravljena, prečiščena in napolnjena ročno. Lahko se pojavijo odstopanja v količini vsebine. Mazilo ni testirano na laboratorijskih živalih in je proizvedeno v skladu z načeli dobre proizvodne prakse. 

Pesomaz-Smrekomaz-medvedu-prijazno
Povratne informacije naših uporabnikov:

STROKOVNI ČLANKI

Sipponen, A., Jokinen, J. J., Sipponen, P., Papp, A., Sarna, S., & Lohi, J. (2008). Beneficial effect of resin salve in treatment of severe pressure ulcers: a prospective, randomized and controlled multicentre trial. British Journal of Dermatology, 158(5), 1055-1062. https://doi.org/10.1111/j.1365-2133.2008.08461.x

Lohi, Docent Jouni and Docent Hannu Syrjälä. “CONIFEROUS RESIN SALVE , ANCIENT AND EFFECTIVE TREATMENT FOR CHRONIC WOUNDS – LABORATORY AND CLINICAL STUDIES.” (2013).

RAUTIO, M., SIPPONEN, A., PELTOLA, R., LOHI, J., JOKINEN, J.J., PAPP, A., CARLSON, P. and SIPPONEN, P. (2007), Antibacterial effects of home-made resin salve from Norway spruce (Picea abies). APMIS, 115: 335-340.

Sipponen A, Jokinen JJ, Lohi J. Resin salve from the Norwegian spruce tree: a ‘novel’ method for the treatment of chronic wounds. J Wound Care. 2007 Feb;16(2):72-4. doi: 10.12968/jowc.2007.16.2.26999. PMID: 17319621.

Eneroth, M. and van Houtum, W.H. (2008), The value of debridement and Vacuum-Assisted Closure (V.A.C.) Therapy in diabetic foot ulcers. Diabetes Metab. Res. Rev., 24: S76-S80. 

sl_SISlovenian
Call Now Button