Pripravi svoje Kočevsko smrekovo mazilo

DIY KOČEVSKO SPRUCE BALM

DIVJE. A PRIJAZNO.

KOČEVSKO

Divji kočevski gozdovi opomnijo na zdravilno moč starodavnih dreves in podarijo neprecenljivo izkušnjo.

Destinacija Kočevsko ponuja doživetje prvinske izkušnje gozda, kjer lahko začutimo zdravilno moč starodavnih dreves in delček le-te odnesemo v obliki mazila tudi domov. Čist gozdni zrak, zvok ptic, krošnje dreves v vetru, dotik drevesnega debla in sožitje z naravo.

OPIS PAKETA

Naše srečanje poteka v gozdu. Gozd je čudovit prostor, ki omogoča pristno doživetje destinacije Kočevsko. Zelena barva pomirja, pooseblja gozd, destinacijo Kočevsko ter neokrnjeno naravo in njene prebivalce. Čisto in sproščujoče okolje, ki lahko preseneti tudi z obiskom katerega izmed divjih prebivalcev gozda.

Trajanje programa: 2 ure
Izvajanje programa: celo leto
Težavnost: lahka
Primerno za: ljubitelje narave, družine z otroci, pare, skupine 
Obvezna oprema: udobna obutev (športni ali pohodniški čevlji)

Naša pot se začne na Marofu v Kočevju, kjer je tudi izhodišče gozdne učne pot Rožni studenec. Pot poteka čez gozd, ki ponuja veliko informativnih in številnih opisnih tabel s katerimi popestrimo sprehod. S pomočjo s pomočjo licencirane turistične vodnice za območje destinacije Kočevsko spoznamo značilnosti destinacije Kočevsko, morda tudi divje živali, in v družbi predstavnice ekipe Smrekomaz spoznamo različne vrste iglavcev, tudi listavce. Poleg lepote lesa poslušamo tudi zvok lesa ter občutimo njegovo težo. V objemu gozda prisluhnemo krošnjam dreves in se podamo na lov za smolo smreke. Lov za smolo smreke zaključimo s praktičnim prikazom izdelave Kočevskega smrekovega mazila po tradicionalnem receptu s sestavinami iz domače kuhinje, ki ga napolnimo v priročen steklen kozarček. 

Smrekomaz-smola-smreke
Smrekomaz-naravno-smrekovo-mazilo-handmade-natural-spruce-balm-fichtensalbe-handgemact

CENA:

10 oseb – 30 EUR/osebo

4 do 5 oseb – 75 EUR/osebo

2 do 3 osebe – 150 EUR/osebo 

V ceno je vključeno vodenje in material za izvedbo delavnice. Vsak udeleženec prejme 10 ml smrekovega mazila v steklenem kozarčku, ki ga na delavnici pripravimo po tradicionalnem receptu, in darilo s simbolom Kočevja.

Ob doplačilu je možen dodaten ogled oziroma udeležba ostalih aktivnosti Kočevsko ali pogostitev pri gostinskem ponudniku jedi, ki so sestavljene iz domačih kočevskih sestavin.

Pošljite povpraševanje

Kontakt

Naslov

Smrekomaz, Mojca Poje s.p.

Roška cesta 1
1330 Kočevje

Email

info@smrekomaz.eu

Telefon

+386 69 703 754

Sledite nam

sl_SISlovenian